انواع رنگ سوله

انواع رنگ سوله

انواع رنگ سوله ها، یکی از پرفروش ترین رنگ ها و کاربردی ترین آنها می باشد که علاوه بر خاصیت تزیین کنندگی و زیبایی، یکی از مهم ترین عوامل نگهدارنده سازه ها محسوب شده و بعنوان یک لایه پوششی مقاوم در برابر خوردگی و از بین رفتن توسط تغییرات جوی و… عمل می کند.

انواع رنگ اسکلت فلزی و رنگ سوله

رنگ سوله و اسکلتهای فلزی دارای انواع مختلفی است که هریک، کاربردها، مزایا، و ویژگی‌های خاص خود را دارند. در ادامه به معرفی و بررسی انواع رنگ سوله می‌پردازیم.

انواع رنگ سوله ها به خاطر داشتن خواص ضدخوردگی و ضد تخریبی از مهم ترین انتخاب ها برای ایجاد پوشش برای سازه های فلزی ساختمان های صنعتی می باشند. تولید و عرضه این رنگ ها به بازار از مهم ترین تولیدات مجموعه ما می باشد.

افرادی که در عرصه ساخت سوله و سازه های فلزی مشغول به کار هستند، همواره این دغدغه را دارند که بتوانند ساختار اسکلت و سوله ها را به بهترین شکل در برابر آسیب های فیزیکی حفظ نمایند و همواره در پی یافتن راهی برای این موضوع هستند.

سازه های فلزی ساختمان ها، همواره برای حفظ استحکام و زیبایی خود به یک پوشش نیازمند هستند تا علاوه بر ایجاد استحکام و حفظ زیبایی، پایداری آنها را برای مدت طولانی تضمین شود.

برای این منظور انواع رنگ سوله ها با مقاومت ها و کیفیت های مختلف و قیمت های متنوع توسط مجموعه ما طراحی و تولید شده تا شما مشتریان محترم با استفاده از آن ها روی سازه های خود ایجاد مقاومت کرده و با به کار گیری آنها علاوه بر ایجاد خاصیت ضد خوردگی، در سازه خود از هر نوع زنگ زدگی نیز جلوگیری کنید.

رنگ های سوله ای تولید مجموعه ما به شکلی عرضه شده اند که بتوانند پوشش کافی را بر روی سازه ها ایجاد کنند.

یعنی بدون اینکه نیاز به ضخامت رنگی بالا باشد، با مصرف رنگ کمتر و ضخامت کم تر، پوشش دهی بالایی را ایجاد می کنند.

رنگ سوله

 با تهیه انواع رنگ سوله تولید شده توسط مجموعه ما، علاوه بر مصرف کمتر رنگ ودر عین حال پوشش دهی بالا، در حفظ نیروی انسانی نیز صرفه جویی شده و کاهش هزینه هارا برای شما مشتریان عزیز در پی دارد.

انواع رنگ سوله هایی که توسط مجموعه ما تولید و عرضه می شود، بر روی انواع سازه های فلزی مانند سوله ها، اسکلت های فلزی، انواع اسکلت های تاسیساتی و … قابل استفاده می باشد و در تمامی محیط های صنعتی و نیمه صنعتی نیز کاربرد های گسترده ای دارد.

از مهم ترین ویژگی رنگ های سوله ای تحت تولید مجموعه ما، چسبندگی بالای این رنگ ها بر روی سطوح، انعطاف پذیری بالا، ضدخوردگی و همچنین ضد زنگ زدگی، اکسید شدن  و قابلیت اعمال این رنگ ها با استفاده از انواع قلمو و اسپری و… می باشد.

آستری آلکید زینک کرومات

آستری آلکید زینک کرومات به خاطر وجود رنگ‌دانه ضد خوردگی کرومات به‌عنوان آستری ضد خوردگی در سازه‌های فلزی به کار می‌رود. بهتر است آستری آلکید زینک کرومات با قلم‌مو زده شود چراکه بهتر در سطح نفوذ می‌کند و مقاومت و چسبندگی مناسبی از خود نسبت به عوامل خوردگی نشان می‌دهد.
این نوع رنگ از سازه‌های فولادی در محیط‌های دریایی و صنعتی در مقابل خوردگی محافظت می‌کند. اما برای سازه‌های درون آب مناسب نیست. وجود پیگمنت ضد خوردگی محدودیت رنگی داشته و باعث سمی شدن این رنگ می‌شود.

 

مقاله پیشنهادی : سقف وافل چیست ؟

 

آستری آلکید زینک فسفات

این نوع رنگ نیز به خاطر داشتن رنگ‌دانه ضدخوردگی فسفات، به‌عنوان آستر ضد خوردگی در سازه‌های فلزی استفاده می‌شود. این رنگ، لایه‌ی مقاومی نسبت به عوامل جوی و رطوبت روی سطح ایجاد می‌کند. استفاده از قلم‌مو برای این نوع رنگ نیز باعث نفوذ بهتر و چسبندگی بیشتر آن روی سطح می‌شود. این نوع رنگ سوله را می‌توان به‌عنوان لایه اول یا میانی استفاده کرد.

رنگ رویه آلکیدی براق

پایه این نوع رنگ، رزین‌های آلکیدی است که ثبات رنگی و درخشندگی بالایی داشته و به‌عنوان رنگ رویه به کار می‌روند. کاربرد عمده رنگ رویه آلکیدی براق، تزیینی و حفاظتی است که نسبت به نور خورشید و محیط‌های با اسیدیته پایین مقاومت دارد. از این رنگ می‌توان برای سطوح فلزی، چوبی، بتونی و گچی استفاده کرد.
برای رنگ ماشین‌آلات، تأسیسات فولادی، اسکلت‌های فلزی و لوازم‌خانگی در شرایط جوی مناسب، رنگ رویه آلکیدی براق گزینه مناسبی به شمار می‌آید. از دیگر کاربردهای رنگ رویه آلکیدی براق، رنگ آمیزی در و پنجره و نرده های ساختمان هاست.

رنگ رویه آلکیدی مات

رنگ آلکیدی مات، که بر پایه رزین آلکید است، ثبات رنگی بالایی دارد و به‌ سرعت خشک می‌شود. این رنگ برای سطوح چوبی، فلزی، گچی و بتونی، و با استفاده از قلم‌مو، اسپری هوا یا غلطک، به کار می‌رود. مقاومت در مقابل تابش خورشید و محیط‌ های با اسیدیته پایین و قدرت پوشش مناسب ، از ویژگی‌های رنگ آلکیدی مات محسوب می‌شوند. این رنگ برای محیط‌ های صنعتی و نیمه‌صنعتی و همینطور مصارف ساختمانی به کار می‌رود. گاهی نیز از آن برای رنگ کردن رویه‌ی سطوح گچی و در و پنجره ساختمانی استفاده می‌کنند.

ضدزنگ، رنگ سوله و استراکچر فلزی

ضدزنگ، که به آن پرایمر آلکیدی نیز گفته می‌شود، از پیگمنت‌های ضد خوردگی تولید شده و برای استفاده روی سطوح، تأسیسات سازه‌ها، و لوازم اداری و خانگی فلزی، در شرایط جوی متعادل، به کار می‌رود. از ویژگی‌های این رنگ سوله و استراکچر فلزی می‌توان به دوام، چسبندگی، پوشانندگی مناسب و خشک شدن سریع آن اشاره کرد.

سوله

ساختار و اجزای تشکیل دهنده ی رنگ سوله

به طور کلی نه تنها رنگ سوله، بلکه بسیاری از انواع رنگ ساختمانی نیز همین ساختار را دارند که شامل اجزای ذیل هستند :

  • رنگدانه ها (pigment)

رنگدانه ها یکسری ترکیبات پودری آلی یا معدنی می باشند که منجر به تغییر رنگ یا نمای ظاهری ، کدر شدن آن ، حفظ انسجام لایه یا فیلم های رنگ سوله می شوند و همچنین در مواردی جلوگیری از خوردگی را به همراه دارند.

  • مواد چسبنده یا بایندرها (binder)

این ترکیبات غالباً برگرفته از رزین های مصنوعی و یا روغن های طبیعی می باشند از طرفی می توان به جای آن ها از ترکیبات معدنی از قبیل سیلیکات های حلال نیز استفاده کرد. به طور کلی بایندرها از اساسی ترین اجزای تشکیل دهنده ی رنگ سوله می باشند.

  • حلال (solvent)

عموماً از مواد حلال جهت حل کردن بایندرها و همچنین افزایش روان سازی رنگ و سهولت در کاربرد رنگ استفاده می شود. این ترکیبات می توانند تشکیل شده از مواد شیمیایی و یا حتی عناصر ارگانیک یا آب باشند.

رنگ سوله روی سطوح فولادی به روشهای متعددی اعمال می شوند و در همه ی موارد یک “فیلم مرطوب” (wet film) را ایجاد می کند که قبل از خشک شدن کامل دارای یک ضخامت بیشینه هستند و پیش از تبخیر شدن کامل حلال می توان ابعاد آن را با بکارگيری comb-gauge اندازه گیری کرد.

پس از تبخیر حلال، بایندرها و رنگدانه ها به عنوان لایه های نهایی سخت شده روی سطح باقی می مانند که ترکیبات اصلی رنگ سوله را تشکیل می‌دهند. ضخامت لایه ی خشک را می توان با یک دستگاه الکترومغناطیسی القایی مورد سنجش قرار داد.

میان ضخامت لایه مرطوب و ضخامت لایه خشک یک ارتباط ریاضی وجود دارد که اغلب با درصد حجم ماده ی جامد موجود در رنگ تعیین می شوند. بنابراین ضخامت نهایی از طریق ضخامت لایه ی مرطوب ضربدر درصد ماده ی جامد بدست می آید و این مقدار رابطه ی مستقیمی با مقاومت ماده در برابر خوردگی و فرسایش دارد.

لایه های مختلف رنگ سوله چگونه طبقه بندی می شوند؟

استفاده از رنگ سوله روی سطوح شامل چند بخش است. پیش از اعمال پوشش نهایی لازم است از یک سری پرایمرهای اساسی روی سازه های فولادی استفاده شود تا مقاومت لایه های بالاتر را افزایش دهد. رنگ سوله حاوی رنگدانه هایی است که در ترکیبات بایندر پراکنده شده است. مجموع این ترکیبات در یک حلال بخصوص حل شده اند، به همین دلیل، فرمولاسیون های موجود فراتر از این نخواهند بود.

در گذشته فرمولاسیون رنگ پلی اورتان سیون محلول از ایراداتی برخوردار بود که به موجب آن توصیه می شد از پنج تا شش لایه رنگ استفاده شود. اما امروزه با رفع این ایرادات و توسعه ی ماشین آلات و دستگاه های پیشرفته می توان با اعمال سه لایه رنگ به نتیجه دلخواه دست یافت.

امتیاز

دیدگاهی موجود نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *