مراحل ساخت سوله

ساخت سوله از عملیات سازه‌ ای مهمی است که در سال‌ های اخیر کاربرد زیادی در صنایع ساختمانی داشته است. نیاز به مکانی مسقف با امکانات لازم برای انجام پروژه‌ های مختلف صنعتی، نظامی، ورزشی و بسیاری از موارد دیگر باعث شده ساخت سوله در همه جای دنیا به صنعتی پر رونق و محبوب تبدیل شود.

در این میان اجرای بهینه کلیه مراحل تا رسیدن به نتایج دلخواه بخش مهمی از این پروسه است که همه روزه در پروژه‌ هایی در سراسر دنیا صورت می ‌گیرد.

در این مطلب قصد داریم گام به گام مراحل کاربردی و مفید ساخت سوله را بیان کنیم. مراحلی که با یک مشاوره هوشمندانه آغاز شده و ضمن طی نمودن صحیح و اولویت‌ بندی شده مراحل کار، شما را به نتایج دلخواه و با صرفه اقتصادی در تهیه و تدارک سوله مناسب راهنمایی خواهد کرد.

مرحله اخذ مجوز ساخت سوله

جهت سوله سازی نیز مانند هر ساختمان دیگری نیاز به اخذ مجوز است. اخذ مجوز ساخت سوله خود شامل مجوز بهره برداری و ساخت سازه می باشد. برای بهره برداری ابتدا مشخص می کنید زیر نظر کدام سازمان و وزارت خانه هستید. سازمان صنایع، وزارت کشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان های دیگری که می بایست مجوز شما را صادر نمایند.

باید این را بدانید که برای اخذ مجوز احداث سازه در هر شهر و منطقه باید شرایط و ضوابط مربوط به آن منطقه را بگیرید. شهرک های صنعتی شرایط خود را داشته و مناطق آزاد و شهری شرایط خود را دارد. در این مورد نیز باید ببینید با کجا سر و کار دارید تا از طریق آنجا اقدامات لازم را انجام دهید.

مانند تمام کارهایی که در کشور باید مراحل اداری آن طی شود این مرحله از ساخت سوله هم چالش های زیادی دارد و در صورت عدم گاهی از قوانین این امر چند برابر نیز می شود. پس از دوستان یا مشاورین و کسانی که مراحل سوله سازی را طی کرده اند مشورت بگیرید. با این کار در زمان شما صرفه جویی قابل توجهی خواهد شد.

سوله

خرید زمین سوله

خرید زمین به معنی محل احداث است که قابل تغییر نیست. در این مورد به درستی تحقیق کنید و شرایط حمل و نقل، نزدیکی به بازار یا اماکنی که با آنها سرو کار دارید، امنیت منطقه و سایر عوامل را بررسی فرمایید و سپس اقدام به خرید زمین نمایید.

انتخاب نوع سوله سازی

شرکت های سوله سازی زیادی در ایران در حال فعالیت هستند که برای انتخاب بهترین شرکت سوله سازی چند نکته را در نظر بگیرید. از محل کارخانه بازدید کنید و شرایط کاری آن را بررسی نمایید. رزومه شرکت را ببینید و در صورت امکان با مشتریان تماس بگیرید تا درصد رضایت مندی آن ها را بسنجید. برخورد مدیریت مجموعه را ببینید.

« شرکت سوله قشم با داشتن سال ها سابقه درامر ساخت سوله های خرپایی و همچنین با دارا بودن تکنولوژی های نوین ساخت سوله و ساخت سوله سبک با تیرورق های سینوسی می تواند بهترین گزینه برای شما در این کار باشد.»

قرارداد سوله شرکت سازنده را مطالعه کرده و از مشاور حقوقی و فنی کمک بگیرید تا در ادامه کار به مشکلات اینچنینی بر نخورید.

آغاز عملیات ساختمانی سوله سازی با خاکبرداری

خاکبرداری نخستین گام از عملیات ساختمانی در مراحل ساخت سوله است. در این مرحله، وجود متخصصین کارآزموده و شرکت‌ های مهندسی معتبر سازنده، کمک زیادی به انجام مقرون به ‌صرفه و ایمن کار می ‌کند.

طی عملیات خاکبرداری اصولی و تراز کردن سطح، مراحل آزمایش خاک جهت تعیین شرایط ایده‌آل برای آغاز اجرای فونداسیون، عملیاتی می‌شود.

آزمایشگاه ‌های مهندسی خاک در این مرحله نقش مهمی داشته و به شما اطمینان لازم برای یک اجرای موفق با رعایت اصول علمی و ایمنی را می‌ دهند.

 

اجرای فونداسیون و مراحل آن

بخش مهمی از ساخت هر سوله، به فونداسیون ‌بندی سازه و آماده سازی بسترهای مناسب اجرا مربوط است. در این مرحله، نظارت بر اجرای صحیح فونداسیون متضمن انجام بهینه سایر مراحل کار نیز خواهد بود.

نصب سوله و اجرای مراحل دیگر کار، گام بعدی است که با حضور مهندسین مجری و ناظر انجام می‌شود. بسته به نوع کاربری که از سوله انتظار داریم و نیز فضای در دسترس، عملیات ساخت سوله تاحدودی متفاوت خواهد بود.

اسکلت سوله

ساخت سوله فلزی و مراحل نصب

برای کسب موفقیت در ساخت و نصب یک سوله فلزی، لازم است از یک مجموعه متخصص و کارآزموده کمک بگیرید. کلیه مراحل از طراحی سازه و تایید آن تا نصب و مونتاژ را می‌توانید در چنین مجموعه ‌هایی تجربه کنید.

ابعاد سوله از دهانه تا ارتفاع تاج و کناره و نیز میزان متریال و فولاد مصرفی را باید پیش از آغاز به کار محاسبه کرده و با توان مالی خود قیاس کنید. در این صورت با انتخاب‌ های مناسب، سوله ‌ای مقرون به ‌صرفه و متناسب با نیاز و توان اقتصادی خود تهیه می‌کنید.

سوله میتواند به صورت پیش ساخته نصب شود . در این صورت لازم است محاسبه هزینه‌ های حمل و جابجایی سوله و ادوات مربوط به نصب را نیز در برنامه خود بگنجانید.

یکی از حساس‌ ترین و دشوارترین مراحل ساخت سوله، نصب آن است.

مراحل ساختمانی ساخت سوله

نصب سقف: پوشش سقف سوله بر حسب نوع آن با روش های مختلف روی پرلین بسته می شود.
دیوار کشی: دیوار کشی دارای تنوع مدل و اجرا است. در قسمت دیوار سوله می توانید آن را مشاهده فرمایید.
نصب درب: درب به اشکال ریلی، کرکره ای و لولایی قابل اجرا است. همچنین می تواند دستی یا اتوماتیک باشد. این مورد را نیز در قسمت ساختمان سوله بررسی فرمایید.

نصب پنجره: پنجره بر روی سقف به شکل نور گیر و دیوار ها به صورت باز شو نصب می گردد.

جرثقیل سقفی: در صورتی که حمل بار سنگین در سوله را دارید نصب این وسیله مورد نیاز خواهد بود.

عملیات ساختمانی شامل:

  • برق و تاسیسات سوله

بر حسب نوع کاربری شما استفاده از برق و تاسیسات در آن غیر قابل اجتناب است.

برق: ابتدا میزان مصرف برق مشخص شده و انشعاب لازم را دریافت می کنید. تابلو های برق اصلی و فرعی داخل سوله نصب شده و کابل های برق بین آنها و نقاط انتهایی کشیده می شود. در نقاط انتهایی پریز و قطعات اتصال نصب می شود.

ژنراتور: در صورتی که برق مداوم برای شما اهمیت دارد از ژنراتور می توانید بهره گیری نمایید.

یو پی اس: یو پی اس برای تامین برق در زمان قطعی و همچنین نویز گیری استفاده می شود.

تاسیسات: تاسیسات شما با نوع کاربری ارتباط مستقیم دارد. یک قسمت آن مربوط به سرمایش و گرمایش سوله برای افراد است. در صورت مصارف خاص مانند سردخانه تاسیسات اضافی مورد نیاز است.
برای آشنایی بیشتر با جزییات و بررسی آنها به قسمت برق و تاسیسات سوله مراجعه فرمایید.

  • سیستم های امنیتی و نظارتی سوله

سیستم های امنیتی و نظارتی همزمان با اجرای برق قابل نصب است.

سیستم اعلام و اطفاء حریق: در این قسمت از مراحل ساخت سوله و سوله سازی سیستم اعلام و اطفاء حریق با روش های مختلف اجرا می شود.
کنترل تردد: برای نظارت بر ورود و خروج ها سیستم کنترل تردد اجرا می شود. این سیستم یکپارچه کل مجموعه را کنترل می کند.

خاکبرداری

نصب و راه‌اندازی تاسیسات در سوله

تاسیسات بخش مهمی از ساخت یک سوله را تشکیل می‌دهد که اجرای موفق آن می ‌تواند تاثیر بالایی در تدارک فضای مناسب و کارایی بهینه آن داشته باشد.

نصب درب و پنجره در یک سوله تا تاسیسات برق و به ‌دنبال آن سیستم ‌های سرمایشی و گرمایشی و تهویه، نخستین و اصلی‌ترین تاسیسات مورد نیاز هر سوله به ‌شمار می‌آیند.

نیاز است تا این مرحله برای اجرای مطمئن و تکمیل بهینه کارها به دست متخصصین خبره و کار بلد سپرده شود.

سپردن مراحل مهم نصب و راه‌ اندازی تاسیسات سوله به افراد آماتور و فاقد تخصص با خطر بروز مشکلات اصولی در کار ‌همراه بوده و ایمنی سوله را به خطر می اندازد.

 

نصب و راه‌اندازی تاسیسات در سوله

تاسیسات بخش مهمی از ساخت یک سوله را تشکیل می‌دهد که اجرای موفق آن می ‌تواند تاثیر بالایی در تدارک فضای مناسب و کارایی بهینه آن داشته باشد.

نصب درب و پنجره در یک سوله تا تاسیسات برق و به ‌دنبال آن سیستم ‌های سرمایشی و گرمایشی و تهویه، نخستین و اصلی‌ترین تاسیسات مورد نیاز هر سوله به ‌شمار می‌آیند.

نیاز است تا این مرحله برای اجرای مطمئن و تکمیل بهینه کارها به دست متخصصین خبره و کار بلد سپرده شود.

سپردن مراحل مهم نصب و راه‌ اندازی تاسیسات سوله به افراد آماتور و فاقد تخصص با خطر بروز مشکلات اصولی در کار ‌همراه بوده و ایمنی سوله را به خطر می اندازد.

چند توصیه مهم و کاربردی در ساخت سوله

سوله‌ سازی کاری دشوار، طولانی و هزینه ‌بر است که اجرای اصولی و گام به گام آن نیازمند داشتن اطلاعات لازم و کافی و صرف زمان و انرژی بالایی است.

در این صورت زحمات و مخارج شما بی‌ نتیجه نمانده و پروسه انجام کار با موفقیت و رضایت شما به پایان خواهد رسید.

نتیجه گیری

با اجرای بهینه کلیه مراحل کار و سپردن آن به یک مجموعه مهندسی خلاق و کارآزموده، ساخت سوله ‌ای زیبا، ایمن و مقرون ‌به ‌صرفه را در حالی تجربه کنید که با کاربری مورد نظر شما هماهنگی لازم را داشته و می ‌تواند نیازهای کاری شما را به بهترین شکل تامین نماید.

همواره صرفه اقتصادی کار را در نظر داشته باشید و با انتخاب بهینه کلیه اجزای کار از زمین مورد نظر تا ساخت سوله و اجرای تاسیسات و در نهایت پایان کار از هدر رفت هزینه و متریال مورد استفاده پیشگیری کنید.

3.7/5 - (9 امتیاز)

دیدگاهی موجود نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *